U kunt HIER 24 uur per dag,
7 dagen in de week uw eigen
bankrekeningen, budgetplan
en schulden bekijken!

Werkwijze bewindvoering

Wanneer geconstateerd is dat een klant behoefte heeft aan beschermingsbewind kan er contact opgenomen worden met de friese bewindvoerder. Hij zal een intakegesprek voeren met de klant, eventueel in samenwerking met de persoonlijke begeleider, bij de klant thuis of bij de hulpverleningsinstantie. Als beide partijen akkoord gaan met het bewind wordt het “verzoek tot onder bewindstelling” samen met de friese bewindvoerder ingevuld.

Verzoek onder bewindstelling

Wanneer het “verzoek tot onder bewindstelling” is getekend en de benodigde stukken zijn bijgevoegd zal de friese bewindvoerder deze opsturen naar de Kantonrechter. Deze zal de aanvraag beoordelen en de friese bewindvoerder benoemen. Als de benoeming een feit is, zal de friese bewindvoerder de financiële administratie overnemen om alle instellingen aan te schrijven en het postadres te wijzigen. Wanneer alle instellingen hebben gereageerd en het inkomen bij de friese bewindvoerder binnenkomt wordt er voor de klant een overzicht gemaakt van alle inkomsten en uitgaven en wordt het weekgeld, al naar gelang de wensen en mogelijkheden vastgesteld. Verder gaat de friese bewindvoerder uitzoeken of er eventueel bijzondere bijstand aangevraagd kan worden en of alle toeslagen zijn aangevraagd.

Nazorg

Zodra alle zaken tot ieders tevredenheid zijn geregeld, zal de friese bewindvoerder een aantal keren per jaar contact opnemen met of persoonlijk een bezoek brengen aan de klant of de persoonlijk begeleider. De friese bewindvoerder vindt het belangrijk dat de klant en zijn omgeving tevreden zijn, waarbij persoonlijk contact het verschil kan maken. De friese bewindvoerder is van maandag t/m donderdag telefonisch van 13:30 tot 16.00 bereikbaar.